Dalenpodden

Episod 5 - Dubble SM-guldvinnaren om karriären och livet efter hockeyn

October 8, 2018

David "Tuppen" Fredriksson tog sina första skridskoskär i Norrahammar. Efter en proffskarriär återvände han till moderklubben och spelade upp dem i ettan. I episod 5 av Dalenpodden berättar han om sin hockeykarriär - och livet efter.

Han SHL-debuterade redan som mycket ung i HV71:s a-lag och sågs som en stor talang. Men faktum är David Fredriksson bara några år innan lämnades utanför Smålands TV-puckstrupp. Men någonting hände på bara några få år och utöver dubbla SM-guld fick han även spela JVM och draftas av St.Louis.

Men David Fredrikssons karriär innehöll också många skador, den allvarligaste när han fick en skridskoskena över handleden under en HV-träning så blodet sprutade.

Efter HV blev det Södertälje, Tingsryd, Cincinatti och Rouen innan han 2013 vände hem till moderklubben HC Dalen med en succéartad säsong till följd där han var med och plockade upp laget till Hockeyettan.

För ett drygt år sedan lades skridskorna på hyllan och även hur livet som hockeypensionär avhandlas i podcasten. Det ska förtydligas att denna episod är inspelad innan det blev klart med comebacken i division två-laget HA74.

Dessutom:

* Så löste "Tuppen" incidenten med de sneda linjerna på fotbollsplanen
* Att han spelat i juniorlandslaget tillsammans med en spelare som numera är country-artist
* Hur det var att möta Sidney Crosby
* Målet mot Kanada i JVM
* Anledningen till varför han tackade nej till NHL-kontrakt

Plus väldigt mycket mer förstås i detta späckade avsnitt av Dalenpodden.

Dalenpodden är ett samarbete mellan HC Dalen, Henrik Skoglund media och nickes.com. Om ni vill kan ni gå in på www.nickes.com/dalenpodden för att fylla i en intresseanmälan för att åka med till hockey-VM i Bratislava våren 2019 och heja fram Tre Kronor.